Index Vakbarát Hírportál

Az Amazon csipgyártót venne

2012. október 16., kedd 11:29

A Texas Instruments tárgyalásokat folytat az Amazonnal, hogy eladja valamelyik üzletágát. A hírek szerint a tárgyalások igen jól haladnak, és milliárdos tételről van szó. A Texas Instruments mobilokhoz és tabletekhez gyárt csipeket.

Egyelőre még egyik cég sem erősítette meg a hírt, de az információt az az Assaf Gilad szerezte, aki a Calcalist.co.il szakírója, és korábban a hasonló információi mind igaznak bizonyultak.

Az Amazon a high-end processzor gyártást szeretné megvenni, így jobban befolyásolhatja, milyen csipek kerülnek a Kindle Fire tabletekbe és az esetleges készülő okostelefonjaikba. Az Amazon versenytársai, az Apple és a Samsung már mind cégcsoporton belül intézik a csipgyártást.

Mivel a Texas Instruments nemcsak az Amazont, de annak nagy konkurenciáját, a szintén a könyvolvasó- és tabletbizniszben érdekelt Barnes & Noble-t is ellátja csipekkel, így érdekes lesz látni, mi történik az esetleges akvizíció után.

A Texas Instruments tavaly vásárolta fel kaliforniai riválisát, a National Semiconductort. A felvásárlás célja a növekedés volt. A kombinált termékportfólió a TI kiterjedt, a Nationalénál tízszer nagyobb globális értékesítési hálózatával megtámogatva több ügyfélhez juthat el világszerte.

Rovatok