Index Vakbarát Hírportál

Full hd-s mobilt mutatott be a HTC

2012. október 17., szerda 15:18

Igaznak bizonyultak a pletykák, a HTC bemutatott egy 1080p kijelzőjű mobilt. Ez lehet a cég új zászlóshajója, minden benne van, ami egy csúcstelefonba kell. A cég Japánban mutatta be a J Butterfly (Pillangó) névre hallgató mobilt, amely decembertől lesz megvásárolható. Az előző J jelű mobilok vonalát követve piros és fekete színekben lesz kapható a Butterfly is. A legújabb Andorid, a Jelly Bean fut majd rajta, négymagos, 1,5 gigahertzes Snapdragon S4 Pro processzor lesz a mobilban, 2 gigabájt RAM és 8 megapixeles kamera.

Az igazi újdonság azonban a kijelzője: 5 hüvelykes, full hd Super LCD3 kijelzője lesz. A telefont a kezükbe fogták a Verge szakírói, az volt a benyomásuk, hogy a piacon lévő mobilok kijelzői közül most ez a legjobb. Az öthüvelykes átló ellenére sem tűnik nagynak a mobil, mert alig 9,1 milliméter a vastagsága.

A HTC valóban csúcsmobilt szeretett volna gyártani, ezt mutatja 2020mAh-s akkumulátora is, amely jobb a piaci átlagnál. De kell is az erős akkumulátor egy ilyen kijelzőhőz, úgyhogy a használat dönti el, hogy mire elég ez az akkumulátor. A J Butterfly kifejezetten a japán piacra készített modell, de hamarosan világszerte elérhetőek lesznek az ilyen kijelzős mobilok.

Rovatok