Index Vakbarát Hírportál

Nem kéne lopni a netet, köcsög

2012. október 22., hétfő 12:51

A közelmúltban napvilágot látott egy felmérés, amely azt vizsgálta, hogy milyen nevet adnak a brit internetezők a wifi hozzáférési pontjaiknak. Kiderült, hogy a felhasználók szívesen megosztják a vételkörzetben élőkkel a világnézetüket vagy a szomszéd által keltett zajokról alkotott véleményüket. Mások arra figyelmeztettek, hogy a szomszéd zöld fűjén nem mutat túl szépen a macskaszar, vagy éppen arra, hogy a szomszédok próbáljanak meg csendesebben párzani.

Olvasóinkat arra biztattuk, hogy ha ők is látnak hasonlóan fantáziadús hozzáférési pontokat, küldjék el a róluk készített fotókat. Annyi ígéretes jelentkező akadt, hogy nem tudjuk eldönteni, a találatokból melyiket illetné az aranyérem. Válogatásunkban bemutatjuk a zajongó nyugdíjast, a piszkosul tehetségtelen, de lelkes gitárost, a csúnyán felszarvazott World of Warcraft-játékost, a rosszul álcázott terrorelhárítókat, az egysoros kormánykritika hívét, a gyerek után sóvárgó párt és a Tarantino-rajongó rasszistát. És persze ott az örök üzenet: „Nem kéne lopni a netet, köcsög.”

A nem reprezentatív felmérésből nem sok minden derült ki, de az mindenképpen, hogy a magyarországi internetes kultúra a hozzáférésipont-elnevezés terén nemhogy beérte, de helyenként meg is haladta a világszínvonalat. A „HalkabbanBasszatok” hotspotra reagáló „Nem Baszunk Hangosan” replikája például a tapintatos kommunikáció és a pesti humor olyan sajátságos elegye, amit Örkénynek kellene novellába foglalnia.

Rovatok