Index Vakbarát Hírportál

Online kaszinót indít a Zynga

2012. október 25., csütörtök 21:12

Közzétette negyedéves pénzügyi jelentését a Farmville-lel elhíresült, és máig a közösségi oldalas játékok királyának számító Zynga. A cég hónapok óta nagyon rossz helyzetben van, a befektetők már lemondtak róla, a tőzsde kevesebbre értékeli a vállalatot, mint amennyi cég készpénzállománya - ráadásul a mostani jelentés is veszteséget mutat, 52 millió dollárt. A befektetők bizalma mégis visszatért a céghez, miután az bejelentette, hogy 2013-ról belép az online kaszinók világába, és a brit Bwin céggel kooperációban online szerencsejátékos portált nyit.

A cég a Farmville 2 sikere (50 millió játékossal jelenleg a Facebook legnépszerűbb alkalmazása) ellenére 2012-ben eddig 160 millió dolláros veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, nemrég bezárta három fejlesztőstúdióját, és egy tucatnyi félkész játékon állította le a munkát. A Facebook és a közösségi oldalak egyre inkább a mobilos felhasználók felé fordulnak, a mobil platformokon pedig egyelőre nem működnek a facebookos játékok, így a Zynga üzlete is egyre zsugorodik. Az online szerencsejáték azonban sok milliárd dolláros iparág, ide belépve, a cég bejáratott márkanevével, és a zynga.com-on keresztül elérhető több tízmillió felhasználóval a Zynga gyorsan befuthat.

A fő probléma az, hogy az USA-ban törvény tiltja az online szerencsejátékot, ezért a Zynga kaszinója hivatalosan a Bwin gibraltári engedélyével, Európából fog működni, és nem is engedi be az amerikai látogatókat. A Zynga kaszinója 180 játékkal indul majd, köztük blackjack, rulett és félkarú rablók várják a látogatókat. Ezzel párhuzamosan a cég saját hirdetési platform fejlesztésébe is kezdett, hogy pénzt tudjon csinálni a havi 300 milliós felhasználó táborának abból a jelentés részéből is, ami a játékai ingyenes verzióit használja, és esze ágában sincs a mikrotranzakciós megoldásokon át pénzt költeni.

Rovatok