Index Vakbarát Hírportál

Bocsánatkérésben is aláz az Apple

2012. október 26., péntek 21:56

Az Apple és a Samsung végtelen történetként hömpölygő jogi háborúskodásában fontos állomás volt, amikor a brit bíróság kimondta, az Apple vádjai alaptalanok. A dél-koreai cég az okostelefonjai és tabletjei tervezésekor nem lopta el a kaliforniaiak formatervezési szabadalmait. A bíróság amellett hogy elutasította a keresetet, kötelezte az Apple-t, hogy a saját weboldalán, illetve hirdetésekben tegye közhírré, hogy a Samsung nem lopott. Az Apple ennek a kérésnek most eleget tett, de sikerült olyan csavarosan megfogalmazniuk a közlemény szövegét, hogy abból leginkább az jön le: a Samsung még lopni se tud rendesen.

A bocsánatkérésnek induló szöveget az Apple brit oldalán egy apróbetűs link mögé rejtették, és a bíróság hosszas indoklásából válogat kiragadott részleteket. Ezek kifejtik, hogy a Samsung készülékei nélkülözik azt az elegáns letisztultságot és extrém egyszerűséget, amelyek az Apple sajátjai, majd gyorsan áttérnek arra, hogy más országokban, így Németországban, és az USA-ban a helyi bíróságok igenis bizonyítottnak látták, hogy a Samsung lopott. Azt sem felejtik el odaszúrni, hogy az Apple sokkal-sokkal népszerűbb termékéről másolt.

A Samsung eközben kisebb ünnepséget rendezett annak tiszteletére, hogy az elmúlt negyedévben a pénzügy gyorsjelentések adatai szerint éppen kétszer annyi okostelefont adott el, mint az Apple. Az 56,3 milliós eladás nagyban segítette a cég hatmilliárd dolláros negyedéves profitjának elérését.

Rovatok