Index Vakbarát Hírportál

Az iPad Mini miatt népszerű a Kindle Fire

2012. október 29., hétfő 13:41

Egy nappal az Apple iPad Mini bemutatója után háromszorosára nőtt a Kindle Fire táblagépek iránti kereslet. Legalábbis Drew Herdener, az Amazon szóvivője szerint, mert pontos számokat nem közölt. Állítólag a Kindle Fire HD tableteknél ezek voltak az eddigi legjobb napok, 300 százalékkal többet adtak el belőlük, mint az előző héten.

A vásárlók egy része valószínűleg megvárta, hogy milyen tabletet mutat be az Apple, és persze azt, hogy mennyiért. Az iPad Mini árát magasan a versenytársak fölé lőtték be; a héthüvelykes tabletek általában 199 dollárba kerülnek, ennyiért lehet megvásárolni a Kindle Fire HD-t is. Az iPad Mini azonban 329 dollárba kerül, ami sok vásárlónak túl magas összeg. Így akik ilyen méretű tabletet akartak venni, azok most meg is tették az Amazonnál.

Az Amazon amúgy nagyon figyel az Apple termékére, az iPad Minit tekinti a Kindle Fire legnagyobb vetélytársának. Nem véletlen, hogy pont ezt támadja a honlapján egy teljes oldalas hirdetésben. Többet kevesebbért, ez a fő állítás, majd tételesen felsorolják, hogy szerintük miért jobb a saját termékük a vetélytársénál. Az érveknél a kijelző a leghangsúlyosabb, hiszen a Kindle Fire HD felbontása 1280*800 pixeles, míg az iPadé csak standard 1024*768. A többi állítás ebből következik, kevesebb a pixel és nem lehet rajta hd-fimeket nézni.

Akárhogy is, az első néhány nap nem mond semmit arról, melyik termék lesz sikeresebb. Az Amazon megnyerte a tavalyi karácsonyi szezont, akkori Kindle Fire tabletje nagyon szép eladási számokat produkált. Idén azonban nagyobb a verseny, az iPad Mini mellett beleszólhat a versenybe a Google Nexus 7 tablet is.

Rovatok