Index Vakbarát Hírportál

Veszteséges félévet zárt a Panasonic

2012. október 31., szerda 15:59

Veszteséggel zárta a pénzügyi év első felét az oszakai székhelyű Panasonic, és a Kínában kialakult japánellenes hangulat miatt csökkenő forgalomra számít, és a teljes pénzügyi évére is veszteséget helyezett kilátásba.

Az április-szeptemberi első pénzügyi félévben a Panasonic csoport 685,17 milliárd jen nettó veszteséget szenvedett el, lényegesen nagyobbat az egy évvel korábbi 136,15 milliárd jennél. A csoport értékesítési árbevétele a beszámolási periódusban éves összevetésben 9,2 százalékkal 3,64 ezer milliárd jenre csökkent.

A jövő márciusban záruló folyó pénzügyi évben a Panasonic 7,3 ezer milliárd jen értékesítési árbevétel után 140 milliárd jen üzleti eredményt tervez elérni, kevesebbet korábbi előrejelzésénél, amelyben 8,1 ezer milliárd jenes árbevételt és 260 milliárd jen üzleti eredményt tűzött ki célul. Adózott eredménye pedig várhatóan 765 milliárd jen veszteségbe fordul, szemben a korábbi előrejelzésében kilátásba helyezett 50 milliárd jen nettó nyereséggel.

A konszern 60 éves fennállása óta első alkalommal a folyó pénzügyi évben nem tervezi osztalék fizetését éves eredménye után.

Rovatok