Index Vakbarát Hírportál

Árcsökkenéssel versenyez a Barnes & Noble

2012. november 5., hétfő 11:11

A Barnes & Noble megint csökkenti a Nook e-könyv-olvasók és tabletek árát. A könyvkiadó szeptember végén mutatta be az új tableteket, a héthüvelykes Nook HD-t és a kilenchüvelykes Nook HD+-t. A tableteket 199-299 dolláros áron lehetett megvásárolni attól függően, hogy mekkora tárhellyel rendelkeztek. A nyolc gigabájtos tabletet például 199 dollárért adták, a 16 gigabájtosat 229 dollárért.

Az elmúlt egy hónapban azonban nagyon sok minden történt a tabletpiacon, az Apple is bemutatta az iPad Mini nevű 7,9 hüvelykes táblagépét, és a Google is megújította a Nexus 7-et. Egyértelmű volt, hogy az Amazon Kindle Fire tabletekkel is telezsúfolt piacon a Barnes & Noble-nak lépnie kellett valamit, hogy versenyben maradjon.

Ez a lépés a régebbi modellek árának a csökkentése. A nyolc gigabájtos Nook tablet 159 dollárba kerül, a 16 gigabájtos 179 dollárba, a szintén héthüvelykes Nook Color 139 pedig dollárba kerül. A cég két új táblagépét november 8-tól lehet megvásárolni, a héthüvelykes Nook HD-t 199 dollárért, a kilenchüvelykes HD+-t 269 dollárért.

Rovatok