Index Vakbarát Hírportál

Hárommillió Ipadet adott el az Apple

2012. november 5., hétfő 16:01

Az Apple bejelentette, hogy az új modellek megjelenése óta, azaz három nap alatt hárommillió iPadet adtak el. Az előző, harmadik generációs iPad modellből a megjelenés utáni napokban másfél milliót vásároltak, a cég tehát megduplázta az eladásokat a korábbi rekordteljesítményéhez képest. A cég ezúttal nemcsak egy, hanem rögtön két új modellt is piacra dobott az iPadből: a kisebb, 7,9 hüvelykes érintőképernyővel fölszerelt iPad Minit, illetve a negyedik generációs, tízhüvelykes képernyőjű táblagépet.

A vásárlók jól fogadták az Apple nyitását a kisebb képernyőjű táblagépek piacán, ahol a Google szép sikert aratott a Nexus 7-tel, akárcsak az Amazon a Kindle Fire-rel. Tim Cook, az Apple vezérigazgatója a hivatalos közleményben megjegyezte, hogy az iPad Mini nyitókészletét az előrendelők gyakorlatilag fölvásárolták. A nagy népszerűségnek örvendő iPad Mini az Egyesült Államokban 329 dollárba kerül, itthon 99 ezer forintért lehet megvásárolni.

Az Apple a harmadik negyedévben 14,0 millió táblaszámítógépet értékesített; ezzel a mennyiséggel a táblagépek piacának 50,4 százalékát uralja. A rivális platformok térnyerésének köszönhetően némileg visszaesett a cég piaci részesedése: 2011 harmadik negyedévében még a piac 59,7 százalékát fedték le.

Rovatok