Index Vakbarát Hírportál

Obama üzenete Twitter-rekordot döntött

2012. november 7., szerda 13:43

„Négy további év” – írta Barack Obama a Twitteren, bejelentve az elnökválasztási győzelmét. Rövid időn belül rekordszámú válaszüzenetet szült az amerikai elnök bejegyzése. Obama választási győzelmének bejelentése után percenként 327 ezer Twitter született, a fenti bejegyzésre pedig rekordszámú, háromszázezren felüli választ írtak a felhasználók.

Az amerikai elnökválasztás estéjén több mint 31 millió, szavazással kapcsolatos mikroblogbejegyzés készült. A Twitter szóvivője, Rachel Horwitz elmondta, hogy az Egyesült Államok történetében ez volt a legtöbb twitteres üzenetben kommentált esemény. Keleti-parti idő szerint délután 6 óra és éjfél között több mint 23 millió mikroblogos bejegyzést írtak a felhasználók.

A korábbi twitteres rekordot tízmillió üzenettel az október 23-i első elnökválasztási vita tartotta. Horwitz szerint az idei választás a Twitternek köszönhetően közelebb került az emberekhez, ugyanis a kampányt figyelők megosztották egymással a friss híreket, illetve közvetlenül is kommunikálhattak a jelöltekkel.

Elemzők szerint a Twitter először vált nélkülözhetetlen szereplővé az elnökválasztási küzdelemben: a két jelölt kampánystábja egész évben támaszkodott a mikroblogra. Mivel a kampányolók és a politikai riporterek is folyamatosan küldték az üzeneteiket, többször előfordult, hogy a közösségi média valamelyik oldalán, a Twitteren vagy a Facebookon tűntek föl először a fontos hírek.

Rovatok