Index Vakbarát Hírportál

Emelkedik az Ipad-processzorok ára

2012. november 12., hétfő 12:19

A Samsung sosem csinált titkot abból, hogy az Apple zászlóshajóinak számító Iphone- és Ipad-modellekhez több, kulcsfontosságú alkatrészt is szállít. Nem változott ez a helyzet akkor sem, amikor a két cég mára hosszúra nyúló szabadalmi pereskedésbe kezdett a dél-koreai gyártó Galaxy-sorozata miatt.

Úgy tűnik, a kettős viszony idáig tartott: a koreai Chosun Ilbo szerint a Samsung húsz százalékkal emelte az Apple-nek szállított processzorok árát. A napilap szerint az Apple-nek nincs lehetősége más gyártóra váltani, ezért kénytelen volt lenyelni az emelést.

Annak ellenére, hogy a processzorokat az Apple tervezte, az A-sorozatú mobilprocesszorokat a Samsung gyártja. A cupertinói vállalat próbál minél jobban függetlenedni a Samsungtól, mástól rendelik már a RAM-okat és a flashmemóriákat, a processzorok kérdésében azonban nem találtak mást, aki megfelelne az elvárásaiknak. A Chosun nem tudta kideríteni pontosan, miért emel a Samsung, a Verge szerint viszont a lépésnek köze van a Samsung legújabb befektetéséhez: 4 milliárd dollárt pumpáltak egy texasi csipgyárba.

Rovatok