Index Vakbarát Hírportál

Mégsem drágulnak az Ipad-processzorok?

2012. november 15., csütörtök 16:40

A Samsung egy névtelen alkalmazottja cáfolja a vádakat, miszerint azért emelik az A-szériás processzorok árait, mert azok az Apple termékeibe, az Iphone-okba és az Ipadekbe kerülnek. A hétvégén a dél koreai Chosun Ilbo egy közelebbről meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt közölte, hogy a két cég közötti ellenségeskedés odáig vezetett, hogy a Samsung húsz százalékkal megemelte mobilprocesszorainak árát.

A The Hankyoreh által megszólaltatott, szintén névtelenséget kérő samsungos forrás szerint azonban a processzorok árairól év elején állapodnak meg, és ezket nem könnyű változtatni. A Samsung egyelőre az Apple egyik legnagyobb beszállítója, annak ellenére, hogy rossz a kapcsolat a két cég között, több hónapja szabadalmi háborút vívnak egymás ellen.

A Samsung már régóta gyárt az Apple-nek, ők készítették az ARM-alapú, 1,5 gigahertzes, kétmagos A6 chipet is, amely az Iphone 5-ös telefonokat hajtja. A dél koreai cégnek hosszú távú szerződése van mely alapján 2014-ig szállítanak ilyen processzorokat az Apple-nek.

A processzorokon kívül a Samsung szállít az Apple termékekbe például memóriát és érintőképernyőt is. Az Apple a hírek szerint azért megállapodást kötött a Sharppal is, így próbálják csökkenteni Samsung-függőségüket.

Rovatok