Index Vakbarát Hírportál

Mobilszolgáltató lesz a Google?

2012. november 16., péntek 12:43

A Wall Street Journal szerint megbeszéléseket folytat a Google és a műholdas tévézésben utazó Dish Network egy új vezeték nélküli szolgáltató elindításáról, amely riválisa lenne az amerikai piacon a Verizon Wirelessnek és az AT&T-nek. Bár a Google sem rendelkezik a szolgáltatás elindításához szükséges infrastruktúrával, rengeteg készpénze van: szeptember végén 45 milliárd dollár felett rendelkeztek a cég vezetői - ebből bőven építhetnek új mobilszolgáltatót.

Az újság forrásai szerint a tárgyalásoknak még az elején tartanak, és lehet, hogy az egészből nem lesz semmi. A Dish igazgatója egyelőre nem kommentálta az értesüléseket, annyit azonban elmondott, hogy a cége szeretne megállapodni másokkal, hogy betörjenek a mobilpacra, tehát nem csak a Google-lal tárgyaltak. A Google még ennyit sem szólt hozzá az értesülésekhez.

A megállapodás mindenesetre nem lenne meglepő: a keresőcég a héten indította el a partnereket bőven túllicitáló, gigabites internetszolgáltatását Kansas City egyes részein. A Google Fibert havi 70 dollárért (16 ezer forintért) kínálják  A szolgáltatás rendkívül népszerű, már a bejelentése után két nap alatt 3900-an regisztráltak rá a lehetséges körzetek húsz százalékában.

Nem véletlenül számít nagy hírnek, ha a Google akárcsak állítólag tárgyal valamilyen olyan iparágról, amelyhez eddig nem nyúlt. Jogosan retteghetnek a mobilszolgáltatók, hiszen a most elindított internetszolgáltatás is hatalmas hullámokat kavar.

A Fiber nemcsak internetet tartalmaz, rendelhető olyan csomag is, amelyben hd minőségű tévéadást sugároznak, ráadásul felvevőt is adnak mellé. Ráadásul aki nem akar fizetni a gyors internetért vagy a tévéért, annak is telepít a Google egy lassabb csomagot, ingyen.

Rovatok