Index Vakbarát Hírportál

Autós szimulátort tettek a Google Earthbe

2012. november 19., hétfő 13:49

Ezentúl akár Budapest belvárosában is végigszáguldozhat egy piros autóban a Google Earth legújabb szolgáltatásának segítségével. Ehhez csak egy bővítményt kell telepíteni a böngészőhöz, majd elindítani a szimulátort. A 3D szimulátor a korábbi, kétdimenziós szimulátor továbbfejlesztett változata, hasonlóan is működik.

Az alkalmazással bármelyik városban vezethetjük az autót, ugyanakkor érdemes olyat választani, ahol már 3D-ben jelenítik meg az épületeket, teljesen sík felületen unalmas vezetni.

A navigáció a szokásos, autós játékokban használt billentyűkkel történik, vagyis a nyilakkal irányítjuk az autó mozgását, w, a, s, d gombokkal a kamera mozgását lehet beállítani. Ütközni nem lehet, az autó keresztülsuhan az épületeken, és a folyókon, így a Dunán is lehet vezetni. Domboldalakon is felmehetünk vele, de ha nem gyorsítunk, akkor az autó lelassul, majd visszagurul.

A Google Earthben számos szimulátor van már, az egyik első a repülőszimulátor volt, ebben különböző olyan repülők közül lehet választani, mint az F-16, a Boeing 737 vagy az Airbus A400. Hajó- és helikopterszimulátorokat is készítettek már.

Rovatok