Index Vakbarát Hírportál

Véget ér a Google–Microsoft-per

2012. november 21., szerda 15:14

A Google szakértőjének tanúvallomásával végződött a Google és a Microsoft közötti szabadalmi per. Michael Dansky, a Google Motorola Mobility részlegének szakértője szerint a Microsoft 2017-ig 97 milliárd dolláros nyereségre tesz szert a Google-től lopott szabadalmak segítségével. A cég számításához figyelembe vette az Xbos konzolokat és a Surfac tableteket is, az azonban nem derült ki, hogy mely évtől kezdte a számításokat. A Microsoft nem reagált a számra.

A bíróság azt próbálja eldönteni, hogy a Microsoftnak mekkora összeget kell fizetnie a Motorola licencekért. A Google 12,5 milliárd dollárt fizetett a Motorola Mobilityért, a felvásárlás célja részben a cég szabadalmainak a megszerzése volt. A Motorola korábban négymilliárdot kapott szabadalmainak licenceiért, a Microsoft azonban most csak egymilliárd dollárt akar fizetni riválisának.

Ha a bíróság kisebb összeget ítél meg, akkor a Motorola szabadalmai kevesebbet érhetnek, így meggyengülhet a Google tárgyalási pozíciója, amikor versenytársaival egyezkedik. James Robart bíró heteken belül meghozza döntését, addig a Google-nek és a Microsoftnak még be kell nyújtania néhány hiányzó dokumentumot.

Rovatok