Index Vakbarát Hírportál

40 millió Windows 8-at adtak el

2012. november 27., kedd 23:09

Bár az első beszámolók még arról szóltak, hogy a Windows 8 kezdeti eladásai elmaradnak a Microsoft terveitől, a most közzétett hivatalos adatok szerint mégis csak jól fut az új Windows a boltokban. Tamy Reller, a cég pénzügyi és marketinges vezetője a Credit Suisse 2012 Annual Technology Conference konferencián jelentette be, hogy egy hónappal a megjelenés után az eladott licencek száma elérte a 40 milliót. Ebből 4 millió volt a Windows 7-ről való váltást nagyon kedvezményes áron adó akció eredménye. Hogy ebből mennyi az egyéni felhasználók által megvett példányok száma, és mennyi a céges fejlesztés, ahol százas vagy ezres nagyságrendben vesz egy vállalat Windows-licenceket, arról nem közöltek részleteket.

A Windows 8 ezzel a Microsoft eddigi legjobban induló operációs rendszere, a kezdeti eladásokban legyorsulja az eddigi csúcstartó Windows 7-et is, amiről két hónap után közölték az első hivatalos eladási adatot a maga idején: 60 milliót.

A Windows 8-cal egy időben piacra került tabletes operációs rendszer, a Windows RT eredményeiről nem közölt adatokat a cég.

Rovatok