Index Vakbarát Hírportál

Négyszázezer Wii U fogyott az első héten

2012. november 27., kedd 10:31

Elkapkodták a Wii U konzolt az észak-amerikaiak, az első héten négyszázezer darabot adtak el belőle – mondta Reggie Fils-Aime, a Nintendo of Amerika elnöke. A Nintendo legújabb konzoljának ez az eladási eredménye csak egy része a teljes forgalomnak, a cég több mint 1,2 millió konzolt adott el a fekete pénteket is magába foglaló héten világszerte.

A 2006-ban kiadott Wii konzolból még mindig el tudtak adni háromszázezer darabot, a hordozható konzolokból pedig több mint félmilliót adtak el. Érdekes, hogy a DS kézikonzolból több fogyott, mint az újabb 3DS-ből, de ez azért volt, mert fekete pénteken a kereskedők nagyot engedtek az árból. A 3DS sem panaszkodhat, eddig hatmillió darabot adtak el belőle, pedig még csak 21 hónapja van a piacon. Ugyanennyi idő alatt a DS-ből csak ötmilliót adtak el.

A Wii U-t november 18-án kezdte árusítani és nagyon hamar elkapkodták a készletet. Reggie Fils-Aime szerint akkora az érdeklődés, hogy nagyon nehezen tudják tartani a tempót az utánpótlással. A legtöbb helyen elfogytak a készletek és a megérkező szállítmányokat is azonnal elkapkodják.

Rovatok