Index Vakbarát Hírportál

Alig eszik és nem fürdik a szökevény McAfee

2012. december 2., vasárnap 18:08

Kémfilmbe illő szervezés után a CNN stábja interjút készített John McAfee-val, aki a róla elnevezett vírusirtó sikere nyomán gazdagodott meg. McAfee-t a közép-amerikai Belize rendőrsége körözi, mert ki akarják hallgatni amerikai szomszédjának meggyilkolása ügyében.

A milliomos azonban nem hajlandó együttműködni a hatóságokkal, ezért megváltoztatta külsejét és bujkálni kezdett. A 67 éves üzletember azt mondta a CNN-nek, hogy hiányzik korábbi élete, a bujkálás lemondásokkal jár, szegényesen étkezik és alig fürdik. Az interjú alatt többször elmondta, hogy nem ölte meg szomszédját, igaz ezt nem is állítják a hatóságok.

Arra a kérdésre, hogy akkor miért nem adja fel magát, azt felelte, hogy nem bízik a hatóságokban, szerinte régóta összeesküvés zajlik ellene az országban. Kálváriája Belize hatóságaival idén májusban kezdődött, amikor kommandósok rohanták le a házát, illegális droglabor után kutatva. Átkutatták a házát, de az eljárás végül nem zárult vádemeléssel.

McAfee annyira fél, hogy tucatnyi eldobható mobiltelefon van nála egyszerre, az elmúlt három hétben legalább kétszáz ilyen mobil fordult meg a kezei között. Az interjút is tucatnyi telefonbeszélgetés előzte meg, nem is személyesen beszélt a riporterekkel, hanem közvetítőn keresztül tárgyalt.

Végül az újságíró csak egy titkos jelszóval tudott találkozni vele, arra a mondatra, hogy Bocsánat a késésért, azt kellett felelnie, hogy Semmi gond, a munkatársunkra várunk. Az újságírót titokzatos sofőr vitte a helyszínre, az üldözőket lerázandó az autó többször is vett jobb- és balkanyarokat, sőt U-kanyarokat is.

Rovatok