Index Vakbarát Hírportál

Akadozott a Gmail és a Facebook

2012. december 10., hétfő 19:03 | tizenegy éve frissítve

A Gmail komolyabban akadozott kétórán keresztül, majd hétfő éjszaka háromnegyed órára világszerte leállt a Facebook közösségi oldal.

Este hat és hét óra tájban alig volt használható a Gmail levelező szolgáltatása, és a cset funkció hosszabb ideig egyáltalán nem működött. A Google részéről nem adtak felvilágosítást arról, hogy mi volt a probléma oka. A cnet.news portálon azt írják, hogy ottani idő szerint (PST, Pacific Standard Time) reggel volt egy nagyobb teljes leállás a Google-nél, de azóta újra működik minden. Magyarországon nem volt teljes leállást, csak akadozást érzékelnek a felhasználók, a levelek nagy része nem látszott, a levelek lassan jöttek meg. A szolgáltató annyi felvilágosítást adott, hogy az alábbi linken lehet nyomon követni a google-szolgáltatások állapotát.

Hétfő éjszaka háromnegyed órára állt le a Facebook. Már néhány órával előtte is akadozott szolgáltatás, de nem érkezett előre bejelentés. A hvg.hu cikke szerint: "A weboldal mellett a leállás ideje alatt nem látszódtak a külső honlapokon elhelyezett facebookos elemek, így a like gombok sem, és bizonytalanul működtek a mobilos alkalmazások. Az API-k viszont - a LikeChecker üzemeltetőjétől származó információk szerint - végig elérhetők voltak, tehát a Facebook kifelé szolgáltatott adatokat."

A hétfő este a leállásoké volt, az Anonymous is lelőtte Hoffmann Rózsa oldalát.

Rovatok