Index Vakbarát Hírportál

72 grafikus mag lehet a táblagépekben

2012. december 18., kedd 15:22 | aznap frissítve

Az okostelefonokban és tabletekben használt Nvidia Tegra csipek új generációjáról, a Wayne fedőnéven ismert csipről szivárgott ki egy részletes leírás. Ha a pletyka igaznak bizonyul, akkor a hordozható eszközöknek hamarosan irtózatos grafikus teljesítményük lesz.

A kínai Chip Hell portál által megszerzett leírás szerint a Wayne lesz az Nvidia első olyan processzora, amely már támogatja az usb 3.0-ás kapcsolatot és a kétcsatornás ddr3l memóriamodulokat.

A processzorban továbbra is négy fő mag, plusz egy energiatakarékos ötödik mag lesz. A grafikus számításokat azonban már 72 mag végzi el, tehát a  csip teljesíménye hatszor nagyobb lesz, mint a mostani Tegra 3 csipeké. Ez a nagy teljesítmény pedig arra megy el, hogy a csip könnyen meg tudjon hajtani egy 2560*1600 pixeles kijelzőt. A csúcskategóriás tableteknek már most is ilyen nagy a felbontásuk.

Bár az Nvidia még semmit sem árult el arról, hogy a csipet, ami várhatóan Tegra 4 néven kerül a piacra, mikor mutatja be a nagyközönségnek. Nagyon esélyes, hogy erre pár héten belül, a Las Vegas-i CES 2013 kiállításon sor kerül.

Rovatok