Index Vakbarát Hírportál

Tíz év a pucér sztárfotókat lopó hekkernek

2012. december 18., kedd 11:14

A bíróság hétfőn tíz év börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki feltörte Scarlett Johansson, Christina Aguilera és más nők online fiókjait, és az onnan letöltött képeket közzétette az interneten. James Otero bíró ítéletében sokat nyomott latba, hogy a vádlott Christopher Chaney olyan meztelen képeket is ellopott, amelyeket Johansson magáról készített és az akkori férjének, Ryan Reynoldsnak szánt.

„Teljesen megalázó, kínos érzés volt” – vallotta Johansson. „Christopher Chaney tette perverz és elfogadhatatlan.” A szinész-énekesnő Renee Olstead hétfőn tett vallomást a bíróságon, és elmondta, hogy miután Chaney ellopta a meztelen képeit, megpróbálta megölni magát. „Remélem, hogy ez soha nem történik meg senki mással” – mondta Olstead. „Mindent el lehet veszíteni egy idegen ember tettei miatt.” Olstead sírva fakadt a bíróságon.

Az ügyészek elmondták, hogy a 35 éves Chaney két nőismerősét is célba vette, az egyik volt munkatársának meztelen képeit annak apjának küldte el. A bíró megállapította, hogy ezeknek a nőknek Chaney még nagyobb kárt okozott, mint a sztároknak. A nő levélben közölte a bírósággal, hogy az élete helyreállíthatatlanul megromlott Chaney tevékenysége nyomán. Egyikük pánikrohamoktól szenvedett, a másik depressziós és üldözési mániás lett.

Az ügyészek hat év börtöntbüntetést kértek, de Otero bíró nem volt meggyőződve arról, hogy Chaney ennyi idő elteltével is uralkodni tudna magán, ezért példát statuált. Chaney egyébként a törvény értelmében akár 60 évet is kaphatott volna.

Rovatok