Index Vakbarát Hírportál

Milliárdokat kaszált az Oracle

2012. december 19., szerda 13:06

A második negyedévben az Oracle értékesítési árbevétele 3 százalékkal 9,1 milliárd dollárra emelkedett. Ezen belül a szoftverlicenc-bevételek és felhőszolgáltatás-előfizetési díjbevételek 17 százalékkal 2,4 milliárd dollárra emelkedtek. A terméktámogatás díjbevétele 7 százalékkal 4,3 milliárd dollárra nőtt.

Az amerikai számviteli szabvány szerint (GAAP) az üzleti eredmény 12 százalékkal 3,5 milliárd dollárra emelkedett a második pénzügyi negyedévben, 38 százalékos eredménykulcs mellett. Az adózott eredmény 2,6 milliárd dollár lett, 18 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál, ami 0,53 dollár egy részvényre jutó nyereségnek felel meg, és 24 százalékkal magasabb az előző évinél. A dollár árfolyamváltozásának leszámításával az egy részvényre jutó nyereség 0,01 dollárral nagyobb, 0,54 dollár, 26 százalékkal magasabb lenne.

Az Oracle az előző pénzügyi év második negyedéve óta 13,5 milliárd dollár cash flow-ból 10,2 milliárd dollárt fordított közel 350 millió részvény visszavásárlására. "A második negyedévben minden földrajzi régióban erőteljes növekedést értünk el, és kétszámjegyű százalékos mértékben emelkedtek új szoftverlicenc-eladásaink és felhőszolgáltatás-előfizetéseink" - mondta Mark Hudd, az Oracle elnöke.

Rovatok