Index Vakbarát Hírportál

Fél éven belül jön az új Ipad

2012. december 25., kedd 15:51

Az Apple rendkívül gyors termékfejlesztési tempóra áll át, már amennyiben igazak az új Ipad márciusi megjelenéséről szóló pletykák. A Macatokara nevű japán blog szellőztette meg a pletykát arról, hogy érkezik a népszerű táblagép ötödik generációja, és hogy a nemrég bemutatott Ipad mini is nagyobb felbontású kijelzőt kap. Az utóbbi nem is lenne meglepő, mert sokan panaszkodtak a kisebb méretű tablet felbontására. A feltételezések szerint a nagyobb Ipad 4 milliméterrel alacsonyabb, 17 milliméterrel alacsonyabb és 2 milliméterrel vékonyabb lesz.

Tulajdonképpen nem lenne meglepő az új Ipad márcusi debütálása, mert az Apple általában kora tavasszal adja ki a tablet legfrissebb verzióját. A most kapható Ipadeket október végén dobták piacra, tehát ha az Apple ragaszkodik a szokásaihoz, akkor alig öt hónap telne el a két változat megjelenése közt.

Persze az is lehet, hogy nem a táblagépek életciklusának rövidüléséről van szó, és csak a termékek egységesítése miatt kellett kiadni múlt hónapban a negyedik Ipadet. Az Iphone és az Ipad mini már az új Lightning adatkábellel jelent meg, de a múlt márciusban piacra dobott normál méretű Ipad még a régi típusú dokkolóval volt kapható. Az Apple számára fontos lehetett a csatlakozók egységesítése, hogy a Lightning kábelek és dokkolók iránti kereslet nőjön.

Rovatok