Index Vakbarát Hírportál

A Sony leállítja a Playstation 2 gyártását

2013. január 3., csütörtök 13:37 | aznap frissítve

A Sony bejelentette, hogy leállítja Japánban legnépszerűbb játékkonzolja, a Playstation 2 a gyártását. A PS2-t 2000 márciusában mutatta be a japán cég, azóta több mint 150 millió darabot adott el belőle. Eddig ez minden idők legnépszerűbb konzolja, a Playstation 3 megjelenése utáni első három évben jóval többet adtak el belőle utódjánál.

A meglévő készleteket még eladják, de utánpótlás nem érkezik a boltokba – jelentette a Famitsu játékoldal. A Sony arról még nem nyilatkozott, hogy a világ többi részén mikor állítja le a forgalmazást.

A gyártás befejezése természetesen nem jelenti azt, hogy már játékokat sem fognak gyártani a konzolhoz. Például a Final Fantasy sorozatának legújabb darabját, a Seekers of Adoulint idén márciusban dobják piacra. Eddig összesen tizenegyezer PS2-játékot mutattak be.

A PS2 gyártásának befejezésével igazolódni látszanak a pletykák, hogy a Sony már a következő generáción, a Playstation 4-en dolgozik. A cég azonban nem árult el részleteket a készülő konzolról, pedig a pletykák nyár közepén várják a bejelentést.

Rovatok