Index Vakbarát Hírportál

Harmincmillió Angry Birds karácsonykor

2013. január 4., péntek 13:04

A Rovio játékfejlesztő cég játékát, az Angry Birdsöt karácsonykor nyolcmillióan töltötték le, december 22-29. között összesen harmincmillióan. A legtöbben a Star Wars és Bad Piggies változatot töltötték le. A hirtelen megugrás egyértelműen annak köszönhető, hogy karácsonykor sokan kaptak új okostelefont és tabletet, és ez a játék gyakran az első letöltött alkalmazások között volt.

A Rovio még több újdonságot ígért 2013-ra, az Angry Birds több változatával készülnek, rajzfilmet és filmet is gyártanak kihasználva a brand népszerűségét. A játékot tavaly több mint egymilliárdszor töltötték le. A többi népszerű játék letöltése is megugrott karácsonykor, a Temple Runt például 2,5 milliószor töltötték le, a Minecraftot 453 ezren.

A Flurry adatai alapján karácsonykor, december 25-én 328 millió alkalmazást töltöttek le a felhasználók iPhone-ra, androidos mobilokra és tabletekre. Egy évvel korábban még 242 millió letöltést regisztráltak, így ez hatalmas ugrásnak számít egy év alatt. A cég becslése szerint december 25-én 17,4 millió új készüléket aktiváltak, egy évvel korábban 6,8 milliót, 2010-ben pedig 2,8 milliót.

Rovatok