Index Vakbarát Hírportál

Kettéválik a Lenovo

2013. január 6., vasárnap 18:58

Áprilistól két teljesen külön részleg fogja gyártani a Lenovo és a Think márkájú számítógépeket. A Lenovonak nagyon jól ment az IBM személyi számítógép részlegének 2005-ös felvásárlása óta, most azonban változtatásokra van szükség.

Egy belső emailben Yang Yuanqing vezérigazgató elismerte, hogy a két márkanév nem egyformán teljesít. A Lenovo márkának jól ment ugyan, de főként az alacsony- és közép árkategóriás piacokon. Ugyanakkor a Think márkanév ma is jól cseng a felsőkategóriás termékek piacán.

A két márka jobb pozicionálásának érdekében a cég vezetése úgy döntött, hogy szervezetileg is különválasztja a két részleget. A cég márciustól két csoportra szakad: Lenovo Business Groupra(LBG) és Think Business Groupra (TBG).

Április 1-től a Lenovo részlegét Liu Jun alelnök fogja vezetni. Főleg a mainstream szórakoztató elektronikára fognak koncentrálni, laptopokra, tabletekre, okostelefonokra és okostévékre. A másik részleget egy másik alelnök, Peter Hortensius vezeti majd. Az ő feladata a Think márkanév beágyazása szórakoztató elektronikai piacon, de tovább kell vinnie a márka vezető szerepét az üzleti szférában is.

 

Rovatok