Index Vakbarát Hírportál

Virtuális bérgyilkost fogadott fia karaktere ellen

2013. január 7., hétfő 10:44

Egy kínai apát annyira zavarta, hogy fia folyamatosan online szerepjátékokkal játszik, hogy felbérelt egy virtuális bérgyilkost, hogy ölje meg fia karakterét, akárhányszor belép a játékba. Tettétől azt reméli, hogy fia egy idő után elveszti érdeklődését.

A 23 éves Xiao Feng még középiskolás korában kezdett el szerepjátékokkal játszani. Az évek során számtalan játékot kipróbált már, magát a kínai szerepjátékosok egyik mesterének tartja. Apja állítása szerint Feng nagyon rosszul teljesített az iskolában, utána pedig munkát sem tudott szerezni. A fiú szerint csupán annyiról van szó, hogy nem talál olyan munkát, amit szeretne. Az apának az sem tetszett, hogy a fia három hónapig sem bírta ki egy szoftverfejlesztő cégben.

Az apa végső elkeseredésében úgy döntött, hogy játékosokat fogad fia kedvenc játékában, hogy vadásszák le Xiao Fenget. Az nem derül ki, idősebb Feng hogyan talált rá a virtuális bérgyilkosokra, akik magasabb szinten állnak a játékban, mint a fiú, így könnyen megölhetik. Az apa ötlete az volt, hogy valahányszor fia belép az oldalra, azonnal megölik – hátha ettől elmegy a fiú kedve a játéktól és elkezd munkát keresni.

Xiao Feng azonban nem így gondolja. Azt mondta apjának, nem érdekli, hogy játszhat-e, akkor sem fog bármilyen munkát elvállalni. Arról nem szólnak a hírek, hogy az apa visszahívta-e a bérgyilkosokat és talált-e munkát a fia.

Rovatok