Index Vakbarát Hírportál

Meleg jediket is enged a Star Wars szerepjáték

2013. január 8., kedd 09:30

A Star Wars The Old Republic online szerepjáték néhány hónapon belül lehetővé teszi, hogy az azonos nemű karakterek közötti románcok is kialakulhassanak játékon belül. Ez a lehetőség a következő kiterjesztésben, a Rise of the Hutt Cartelben lesz elérhető 2013 tavaszán.

Ezzel a játék csak a többi szerepjátékot követi, mert néhányban eddig is megengedett volt az azonos neműek közötti kapcsolat, már korábban meglépte ezt például a Skyrim és a Mass Effect II és III.

A hírek ellenére nem elégedettek a meleg játékosok, mert a kapcsolat nem lehetséges a kalandozó társak között. Jeff Hickman, a játék producere azzal magyarázta ezt a kikötést, hogy sokkal nehezebb lenne lehetővé tenni, sok hónapnyi fejlesztés kellene hozzá, így egyelőre elhalasztják ezt és fontosabb, a játék menetét befolyásoló problémákra koncentrálnak.

Fontos kérdésről van szó, hiszen a játékosok között ugyanolyan arányban vannak melegek, mint a lakosság egészében. A játékosok szeretnek azonosulni karakterükkel, így a módosítással a játékosok olyan partnert választhatnak, aki tetszik nekik.

Rovatok