Index Vakbarát Hírportál

Megszűnik a Microsoft Messenger

2013. január 9., szerda 10:45

A Microsoft több mint százmillió Messenger-felhasználónak küldött üzenetet, ebben arról értesíti őket, hogy a csetprogramot március 15-én megszüntetik. Ettől a naptól kezdve a felhasználók a Skype-ot használhatják majd.

Ez azt jelenti, hogy a Messengernek alig két hónapja van hátra, csak a kínai piacon marad meg. A Microsoft már korábban jelezte, hogy 2013 első negyedévében megszünteti a Messenger működését, de pontos dátumot mostanáig nem lehetett tudni. A Microsoft 2011 májusában vette meg a Skype-ot 8,5 milliárd dollárért.

Az átköltöztetés elvileg egyszerű lesz, a Skype felajánlja, hogy a felhasználók kapcsolják össze fiókjaikat. A Messenger felhasználóinak le kell tölteniük a Skype-ot és be kell jelentkezniük a Messengeres fiókjukkal. Ezek után már megtalálják valamennyi ismerősüket Skype-on is.

A Messenger megszűnésének bejelentése még novemberben kisebb sokkot okozott a felhasználók körében, nekik nagyjából fél évük volt arra, hogy hozzászokjanak a gondolathoz, esetleg elkezdjék használni a Skype-ot. A döntés a két csetalkalmazás között egyszerű volt, a Skype-ot 280 millióan használják, a felhasználók száma százmillióval nőtt azóta, hogy a Microsoft megvette. A felhasználók többsége mindkét szolgáltatást használja még.

Rovatok