Index Vakbarát Hírportál

Majdnem kész a Mozilla mobil operációs rendszere

2013. január 10., csütörtök 10:54

A Mozilla mobilokra fejlesztett operációs rendszere már olyan szinten van, hogy meg lehet mutatni a felhasználóknak. A kínai ZTE mobilgyártó úgy döntött, hogy hamarosan ilyen telefonokat szállít majd Európába. A cég még idén bemutatná az első Mozilla OS-mobilokat.

Tavaly folytatódott az Apple sikeres menetelése, és hatalmas szeletet hasított ki a piacból az Android. Emellett megjelent és növekedni kezdett a Windows Phone is, így igen bátor lépés egy új operációs rendszerrel belépni a már-már túltelített piacra. Idén azonban több alternatív operációs rendszer is próbálkozhat piacszerzéssel.

Az egyik legnagyobb ezek közül a Mozilla, új operációs rendszerüket Európában szeretnék bemutatni. Ehhez a ZTE-vel szövetkeztek, akik még az év vége előtt bemutatják az első ilyen mobilt. A ZTE jelenleg az európai szolgáltatókkal tárgyal a kérdésről. A világ többi részére csak az európai bemutató után mennének, az itteni sikertől teszik függővé a további terjeszkedést.

A Deutsche Telekom, a Sprint és a Telephonica már tárgyal a Mozillával, hogy olcsóbb mobilokat dobhassanak piacra egy nyitott operációs rendszerrel. A Bloomberg előrejelzései szerint a Mozilla és a ZTE a mobilpiac egy százalékát szerezheti meg 2013-ban.

Rovatok