Index Vakbarát Hírportál

A Sony eladja New York-i székházát

2013. január 18., péntek 11:43

Amióta Kazuo Hirai a Sony vezérigazgatója, a cég évről évre kevesebb veszteséget termel, de a jelek szerint ez mégis érzékenyen érinti a vállalatot. Valószínűnek tűnik ugyanis, hogy a költségcsökkentés miatt döntöttek úgy, hogy eladják a Sony New York-i központját. A közelmúltban hasonló lépésre kényszerült a Nokia is; ők 222 millió dollárért váltak meg az Espootól, a finnországi főhadiszállástól.

A Sony hivatalos közleményéből kiderül, hogy az épületet egy konzorciumnak adják el, ami a Chetrit Grouphoz tartozik. A megállapodás értelmében a Sony érintett részlegei még három évig az épületben maradhatnak. A tartozások rendezése után a Sony 685 millió dollár tiszta bevételhez jut, ami valószínűleg javíthat a pénzügyi helyzetén. A jelenlegi kilátások szerint ezzel a lépéssel elkerülhető lesz a harmadik negyedév negatív pénzügyi mérlege; hogy a döntésnek pénzügyi okai vannak, azt a hivatalos sajtóközleményben is megerősítették.

A Reuters értesülései szerint a vállalat tokiói központja is hasonló sorsra juthat. Ha az információk megalapozottnak bizonyulnak, a Sony a japán főhadiszállás eladásából további 1,14 milliárd dollárhoz juthat.

Rovatok