Index Vakbarát Hírportál

A Microsoft felvette az őt kritizáló dizájnert

2013. január 22., kedd 22:05

Egy évvel ezelőtt Andrew Kim dizájner közzétett egy projektet, amelyben teljesen új megjelenést javasolt a Microsoftnak. A Next Microsoft nevű munkájára akkor elég sokan felfigyeltek, mert jelentős változást javasolt, teljesen minimalistára alakította volna valamennyi szolgáltatás logóját.

A Microsoft egy hónappal később bemutatta új logóját, amely tényleg minimalista lett, de korántsem olyan merészt, mint Kim Andrew javaslata. A történet folytatódik, a dizájner bejelentette, hogy a Microsoft munkát ajánlott neki, és ő el is fogadta azt. Kim Andrew azonban nem az egész cég megjelenésének újratervezéséért felel majd, csupán az Xbox divízió munkájában vesz részt. A csavar az egészben, hogy az Xbox nem is szerepelt az említett projektben, pedig igencsak ráférne már az újítás.

Nem ez az első alkalom, hogy egy nagyobb cég munkát ajánl híressé vált dizájnernek, hekkernek. Néhány évvel ezelőtt például az Apple felvette a Comex névre hallgató 19 éves Nicholas Allegrát, aki az iOS-t törte fel és közzé is tette a módszert a Jailbreak.me oldalon. Comex nagyjából egy évi dolgozott az Apple-nél.

Maga a Microsoft is került már hasonló helyzetbe, egy tizenéves dublini gyereknek ajánlottak munkát, aki betört a Call of Duty: Modern Warfare 2 egyik szerverére és onnan adatokat próbált szerezni a több játékosról. A Microsoft akkor azt mondta, hogy fejleszteni szeretnék a fiú adottságait, hogy aztán hasznos tevékenységre fordítsa azokat.

Rovatok