Index Vakbarát Hírportál

Feltörték Orbán honlapját

2013. január 23., szerda 21:15 | tizenegy éve frissítve

Elérhetetlen volt szerda este a miniszterelnök honlapja, a miniszterelnok.hu, és Orbán Viktor honlapja, az orbanviktor.hu is. A két domaincímen ugyanaz a tartalom látható, az orbanviktor.hu ugyanis át van irányítva a miniszterelnok.hu-ra. Már ha meg lehet nyitni az oldalakat.

Az Indexnek egy nem visszanyomozható emailcímről azt írták, hogy a magyar Anonymous támadása miatt nem elérhetőek az oldalak. A hackercsapat hivatalos Facebook-oldalán csak annyit közölnek, hogy: "It's not just you! http://www.miniszterelnok.hu/ looks down from here"

A magyar Anonymous már megtámadta a Betyársereg honlapját, a csoport tagjai hatoltak be az Alkotmánybíróság honlapjára, átírták az Alaptörvényt, majd hasonló bűncselekményeket követtek el más portálok ellen is.  Ők írták át a Közgép weboldalát is tavaly augusztusban.

Tavaly szeptemberben elfogtak egy 16 éves dunaújvárosi fiút és négy, általa személyesen nem ismert társát, akiket azzal vádolnak, hogy ők állnak a támadások mögött. A hackerek szabadlábon védekezhetnek.

Csütörtök reggelre mindkét weboldal elérhetővé vált.

Rovatok