Index Vakbarát Hírportál

Tovább duzzad az amerikai kiberhadsereg

2013. január 28., hétfő 12:52

Az amerikai védelmi minisztérium a többszörösére akarja növelni az internetes bűnözés ellen küzdő katonai és polgári szakszemélyzet számát – írta egy amerikai lap. A Washington Post magas rangú védelmi illetékesekre hivatkozva vasárnap arról számolt be, hogy a Pentagon tervei szerint a következő években a jelenlegi 900-ról 4900-ra emelik a kiberparancsnokságon dolgozó szakemberek számát.

Egy meg nem nevezett kormányzati tisztségviselő megerősítette, hogy a parancsnokság jelentős létszámnövelést tervez, de az újság által idézett számról azt mondta, hogy arról még nincs döntés. A Washington Post  szerint magas rangú védelmi minisztériumi tisztségviselők tavaly állapodtak meg a kiberbűnözéssel foglalkozó személyzet létszámának növeléséről egy internetes támadássorozat után. Utóbbiak egyike egy szaúd-arábiai állami olajvállalat több mint 30 ezer számítógépét tette működésképtelenné.

A kiberparancsnokságot a jövőben a jelentés szerint három különböző bevetési területre fogják felosztani. Az egyik a nemzeti infrastruktúra-berendezéseket, köztük az áramhálózatokat irányító számítógépes rendszereket fogja védeni, a másik a Pentagon saját rendszerei elleni hekkertámadásokat fogja visszaverni, míg a harmadik saját kibertámadásokat szervez külföldi célpontok ellen. A Pentagon szóvivője elzárkózott a Washington Post jelentésének kommentálásától.

Rovatok