Index Vakbarát Hírportál

Gyárilag alig van szabad hely a Surface-en

2013. január 30., szerda 14:41

Február kilencedikén mutatja be a Microsoft a Surface Pro táblagépet, amelynek jóval kisebb használható tárhelye lesz, mint amire számítani lehetett. A cég szóvivője a Verge-nek megerősítette, hogy a 64 gigabájtos változatban alapból mindösszesen 23 gigabájt szabad hely áll majd a felhasználók rendelezésére, az összes tárhely kevesebb mint 36 százaléka.

Mindez a Windows 8 telepítésének, a beépített alkalmazásoknak és a rendszervisszaállítást lehetővé tévő partíciónak köszönhető, amelyek együtt 41 gigabájtot foglalnak a tableten. A 128 gigabájtos modellben majd 83 gigabájtot használhatnak szabadon a júzerek.

A felhasználók felszabadíthatnak majd némi helyet, ha bootolható rendszervisszaállításra alkalmas usb-t készítenek, és törlik a gyárilag létrehozott rendszervisszaállító partíciót. A tárhelyprobléma hasonló méreteket ölt a Surface RT tableten is, ahol a 32 gigabájt felét tudják a felhasználók saját céljaikra fordítani. A tablet szerencsére bővíthető, a Surface támogatja az USB 3.0-s usb-s merevlemezeket és a microSDXC kártyákat is.

Rovatok