Index Vakbarát Hírportál

3,14159 millió dollárt nyer a Chrome feltörője

2013. február 5., kedd 12:16

A Google π millió dollárt ajánlott annak, aki fel tudja törni a Chrome OS-t a Pwnium versenyen. Nem ez az első alkalom, hogy a cég díjat ad ezért, először egymillió, majd kétmillió dollárt ajánlott fel erre a célra.

A konferencia márciusban lesz Vancouverben, a résztvevők közül bárki indulhat a versenyen. Nem valószínű, hogy egy hekker kapja a 3,14159 millió dollárt, az eddigi szokásoknak megfelelően idén is többen osztoznak majd a díjon. Tavaly például a cég hatvanezer dollárt fizetett a Chrome-ban talált biztonsági hibákért, emellett ötvenezret azért, ha valaki úgy töri fel a böngészőt, hogy ahhoz a böngészőben talált bug mellett egy másik (Windowsban vagy más programban) hibát is talált.

Idén 110 ezer dollárt érnek a Chrome-ban talált biztonsági hibák, 150 ezret, ha ez a hiba a rendszer újraindítása után is megmarad. A hibákat ugyanolyan gépeken kereshetik a konferencia résztvevői, a helyszínen Samsung 550 Chromebookokat használhatnak wifis internettel.

A Google állítása szerint a verseny célja részben az, hogy biztonságosabbá tegyék a webet a felhasználók számára. Az első ilyen verseny pont egy éve volt, tavaly márciusban egymillió dollárt osztott szét a Google. A második rendezvény augusztusban volt.

Rovatok