Index Vakbarát Hírportál

Rengeteget keresett a Minecraft tulajdonosa

2013. február 5., kedd 09:29

A Minecraftet fejlesztő cég kétszázmillió dollárt keresett tavaly, ez feleannyi, mint amit a Zynga keresett, pedig előbbinek 29 alkalmazottja van, a Zyngának pedig háromezer. A Mojang megalkotta az egyik legmenőbb játékot a neten, amivel virtuális Legóként bármit meg lehet építeni. A játék rajongói meg is építenek mindent, amit csak lehet, valódi vagy filmbeli helyszínek pixeles mását szokták elkészíteni hetekig, néha hónapokig tartó munkával.

A Mojang eddig több mint húszmillió példányt adott el szinte valamennyi platformra az okostelefonokon át a konzolokon keresztük az asztali számítógépekig. Alacsony felbontása miatt a gyengébb gépeken és az okostelefonokon is fut a játék, még böngészőben is lehet játszani anélkül, hogy az lelassulna.

A céget a 33 éves Markus Persson (becenevén Notch) vezeti, ő kezdte el fejleszteni a játékot. Azóta több nagyobb cégtől is kaptak felvásárlási ajánlatot, megkereste őket számos befektető is, de mindegyiket elutasították.

Felmérések szerint a Minecraft rajongói hosszabban elmerülnek a játékban, mint a többi online játék felhasználói. Egy tavalyi statisztika szerint a játékot megvásárlók fele minden nap belép az oldalra játszani.

Markus Persson maga is meglepődött hirtelen jött gazdagságán. Pénzének egy részét gyerekalapítványoknak adja és az információs szabadságért is hajlandó kisebb összeget áldozni.

Rovatok