Index Vakbarát Hírportál

Gyorsan terjed a Jelly Bean

2013. február 6., szerda 11:07

A Google egy évvel ezelőtt kiadott operációs rendszere, a Jelly Bean (Android 4.1) 13 százalékos részesedést ért el a felhasználók körében. Az eggyel korábbi rendszer, az Ice Cream Sandwich 29 százalékos részesedéssel bír.

A felhasználók nem mondanak le a két éves Gingerbreadről, a mobilok 45 százalékán továbbra is ez az operációs rendszer van. A Jelly Bean legújabb frissítése, a 4.2-es csak 1,4 százalékos részesedést tudott elérni. A Jelly Bean lassú terjedésének az lehet az oka, hogy egyelőre nagyon kevés készülékre érhető el.

A Gingerbread népszerűsége pedig abban rejlik, hogy a felhasználóknak olyan készülékeik vannak, amelyekre a gyártók már nem vagy csak nagyon lassan készítik el a Jelly Bean aktuális változatát. Sok az olyan készülék, amelyre már nem is lehetséges a frissítés.

A Jelly Beant egyelőre csak a legújabb és legdrágább mobilok kapták meg. Az Ice Cream Sandwich részesedése már most csökkenni látszik, az előző hónapban még harminc százalék volt, ami azt is jelentheti, hogy a kétéves oprendszer soha nem éri majd el a Gingerbread népszerűségét. Ez utóbbi részesedése januárban esett először ötven százalék alá.

Rovatok