Index Vakbarát Hírportál

Ezt küldheti a Google a Macbook Pro ellen

2013. február 7., csütörtök 20:07

Rejtélyes körülmények között az internetre kiszivárgott Google-reklámvideón csámcsog a fél internet - a videó egy Chromebook Pixel nevű notebookról szól, nagyon látványos és nagyon profi, sokkal jobb minőségű a rajongók által készített ál-reklámoknál. Csakhogy hivatalos bejelentés nincs, a Google, és a cég, ahonnan kikerült a videó, egyaránt hallgat.

A videó a technikai részletekről nem árul el sokat, csupán azt, hogy a képernyőn 4 millió pixel lesz, ez valószínűleg 2560 x 1700 képpontos felbontást jelent. Bár azt nem tudni, ehhez mekkora képernyőméret tartozik, ez mindenképpen a legfelső kategóriába sorolja a laptopot, ami azért meglepő, mert a Chromebook-sorozat eddig éppen az alacsony áráról volt ismert. A Pixel azonban láthatóan a csúcskategóriába készül, az Apple retina-kijelzős Macbook Proja ellen (annak 2880 x 1800 a képernyőfelbontása, 15,4 hüvelykes képátló mellett).

A gép egyéb technikai részletei nem derülnek ki a videóból, az teljes egészében a kijelzőre koncentrál, és kétszer is kiemeli, hogy a notebookot teljes egészében a Google tervezte (ez is újdonság ahhoz képest, hogy eddig a Google a hardveres próbálkozásait általában partnercégekkel készíti és gyártatja). Ez egybevág a China Times tavaly év végi értesüléseivel, a kínai lap akkor arról írt iparági forrásokra hivatkozva, hogy a Google 12,9 hüvelykes érintőképernyőkre adott le megrendelést távol-keleti gyártóknál, igen nagy mennyiségben.

A videó eredetileg a Slinky.Me nevű szílicíum-völgyi pr-cégtől szivárgott ki, ahol pár órával a videó posztolása előtt hekkertámadás történt. A cég vezetője korábban a Google-nél dolgozott, és most is együttműködnek a keresőóriással különféle vizuális projektekben.

Rovatok