Index Vakbarát Hírportál

A Blackberry exelnöke kivásárolta magát

2013. február 15., péntek 16:43

A Blackberry – a néhai Research in Motion – korábbi vezérigazgatója, Jim Balsillie eladta az összes részvényét a cégben. Balsillie egy éve még 28,6 millió dollárnyi Blackberry-részvényt birtokolt, de egy ma nyilvánosságra került dokumentumból kiderült, hogy a cég egykori vezetője mostanra már minden részvényét pénzzé tette. Balsillie és egykori társa, Mike Lazaridis tavaly márciusban távoztak a cégtől; utóbbi még mindig birtokolja a 29,9 millió dolláros részvénycsomagját.

A korábbi vezetőket a részvényesek folyamatosan kritizálták; ők úgy látták, Balsillie és Lazaridis nem jól vezetik a vállalatot, ami a részvényárfolyam csökkenéséhez is hozzájárult. A távozott vezetőket a jelenlegi vezérigazgató, Thorsten Heins váltotta: ő vezényelte le a Blackberry 10 operációs rendszer bevezetését, és ismét fellendítette a részvényárfolyamot.

Bár egyelőre kérdéses, hogy a Blackberry 10 hogy fog teljesíteni a piacon, a vállalat új okostelefonja, a Z10 a kritikusok körében szép sikert aratott az új, egyedi felhasználói felülete miatt.

Rovatok