Index Vakbarát Hírportál

A Google levédeti a lebegő menüket

2013. február 25., hétfő 19:09

A Google által bemutatott új csúcskategóriás Chromebook, a Pixel érintőképernyővel érkezett, ehhez pedig új interfész is tartozhat, hiszen egy ilyen felületen teljesen máshogy navigálunk, mint a tapipaddal vagy az egérrel.

A cég legújabb szabadalmi leírása is ezzel kezdődik: a mobilképernyők általában kicsik, többféle irányban tarthatjuk őket, viszont könnyedén elérhetjük őket. A leírásban egy tableten futtatott Chrome böngésző látható, amelyen interaktív elemek is vannak.

A képeken egyértelműen a vissza gomb, az előre gomb és a frissítés látszik, ezek talán a legfontosabb navigációs funkciók. A leírás alapján azonban a védjegy nemcsak ezekre az elemekre terjedne ki, hanem az alkalmazás-, kontextusfüggő menüpontokra is.

A védjegy alapján a Chromebookok operációs rendszerének, a Chrome OS-nek különböző elemeit bármilyen lebegő pozícióban el lehet majd helyezni, így könnyebben elérhetőek lesznek majd érintőképernyőről.

Nem ez az első eset, hogy a Google megpróbálja lemásolni Apple-féle szabadalmi ötleteket. Bár általában az Apple az, aki az újságok címlapjára kerül furcsa szabadalmi megoldásaival (például a lekerekített négyszög levédésével), az azért jól látszik, hogy egyik multinacionális vállalatot sem kell félteni, ha pénzügyi előnnyé konvertálható védjegyekről van szó.

Rovatok