Index Vakbarát Hírportál

Fizetős lesz a Youtube?

2013. február 25., hétfő 11:32

A Wall Street Journal pénteken azt írta, hogy a Google tárgyalásokat folytat több lemezkiadóval, ugyanis egy, a Spotifyhoz hasonló zeneszolgáltatást szeretnének indítani. A cikkben az is szóba került, hogy a Youtube-bal is valami hasonló történhet, és a jövőben olyan csatornák is feltűnhetnek a videómegosztón, ahol a megtekintések alapján kell fizetni a tartalmakért.

Az Androidpolice egyik kommentelője szerint ez nem elképzelhetetlen. A Youtube alkalmazás legújabb frissítése olyan kódrészletet tartalmaz, ami mellett az a figyelmeztetés áll, hogy erre a fizetős csatornára csak számítógépen lehet fel- vagy leiratkozni. A szóban forgó kód így fest:

<string name="paid_channel_subscribe_message">You can only subscribe to this paid channel on your computer.</string>

<string name="paid_channel_unsubscribe_message">You can only unsubscribe from this paid channel on your computer.</string>

Egyelőre nem tisztázott, hogy ez pontosan mit jelent; a hivatalos megerősítésig, illetve cáfolatig a fenti értesüléseket érdemes spekulációként kezelni. A kódrészlet ugyanakkor arra utal, hogy a Wall Street Journal értesülései esetleg megalapozottak lehetnek, és a Youtube-on a jövőben feltűnhetnek a fizetős videók is.

Rovatok