Index Vakbarát Hírportál

Két hét múlva itt a Galaxy S4

2013. március 3., vasárnap 10:54

Bár sokan a barcelonai mobilkongresszusra várták a Samsung új csúcsmobilja, az iPhone-család egyetlen valamirevaló konkurenciájának számító Galaxy S4 premierjét, a dél-koreai cég végül nem ezt az eseményt választotta a nagy bemutatóra, hanem saját bulit szervez a leendő slágertelefonnak. Nem is akármilyet: mint a hivatalos meghívóból kiderül, március 14-én este héttől (ez magyar idő szerint már másnap hajnali egy) New Yorkban, a Times Square-en lesz a premier, a Samsung a világ egyik legismertebb turistalátványosságának számító egész teret kibérelte az eseményre. Aki éppen nem jár arra március közepén, az a YouTube-on élő streamben követheti az eseményt – várhatóan több százezren fognak élni ezzel a lehetőséggel világszerte. A meghívó végén szerényen az "első epizód" megjegyzés is szerepel, ami arra utal, hogy a cég még több hasonlóan nagyszabású bemutatóval készül az évre.

Az, hogy a Samsung Amerikába szervezte a Galaxy S4 premierjét, nyílt hadüzenet a nagy rivális Apple felé, ami a bíróságon éppen azt akarja elérni, hogy a Samsung okostelefonjainak amerikai forgalmazását hatóságilag tiltsák be szabadalomsértés miatt. A Galaxy S3 éppen egy éve jelent meg, és a jó időzítés, illetve a hatalmas reklámkampány hamar a világ legnépszerűbb okostelefonjává tette. Az időzítés a negyedik generáció esetében is tökéletes: az iPhone 5 már jó fél éves, a következő Apple-telefon pedig még sehol, így az S4 gyakorlatilag konkurencia nélkül lép be majd a piacra. A Samsung marketingje Amerikában a csúcson pörög, a csapból is Galaxy S3 és Note 2-reklámok folynak, illetve a cég készülékeinek általános dicsőítése. Legutóbb az Oscar-gálát használták ki remekül az új reklámkampányuk beindításához.

A Galaxy S4 technikai részleteit aránylag jól sikerült titokban tartania a Samsungnak, bár rengeteg pletyka kering a telefon körül, az Apple-féle elveszített és megtalált prototípusok kálváriáját azért sikerült elkerülni. Egyes hírek szerint a telefonban Snapdragon 600-as processzor lesz, de rebesgetik a Samsung saját fejlesztésű Exynos 5 Octa csipjét is, ezzel a világ első nyolcmagos processzort alkalmazó telefonja lenne az S4. Az 1080p hd felbontású, 4,99 hüvelykes Super Amoled kijelző, 2 gigabájt memória és 13 megapixeles kamera szintén meg nem erősített híresztelés, de egészen reálisan hangzanak egy 2013-as csúcstelefonnal kapcsolatban.

A legújabb pletyka szerint a Samsung igazi Steve Jobs-stílusú bónusz meglepetéssel készül az S4 premierjére, és itt fogják bejelenteni a Samsung okosóráját, a Galaxy Altiust. Ha ez valóban így lesz, azzal az idei év legfontosabb kütyütrendjeként várt okosórák között a koreaiak megelőznék az Apple-t, ami állítólag szintén ilyen órán dolgozik, iWatch kódnév alatt.

Rovatok