Index Vakbarát Hírportál

Feltörték az Evernote szervereit

2013. március 4., hétfő 10:14

Hétvégén hekkerek támadták meg az Evernote szervereit, ezért a cég arra kérte a felhasználókat, hogy újítsák meg a jelszavaikat. A kaliforniai társaság körülbelül 50 millió ügyfél személyes és üzleti feljegyzéseit tárolja. Közleményük szerint a támadók neveket, emailcímeket és titkosított jelszavakat loptak el. Ugyanakkor azt is hangoztatták, hogy a tárolt jegyzetek és bankkártyaadatok nem szivárogtak ki, változtak meg vagy tűntek el.

Az Evernote online jegyzetfüzetként működik, amelybe néhány kattintással menthetünk le weboldalakat, .pdf dokumentumokat, képeket vagy videókat. De akár a bevásárlólistánkat is kezelhetjük vele. A szolgáltatás alapfunkciói ingyen elérhetők, de van extrákat kínáló üzleti hozzáférés is.

A társaság azt mondja, hogy biztonságban vannak a jelszavak, mégis fontosnak tartották, hogy mindegyiket azonnal töröljék, és új jelszó megadására kérjék az ügyfeleiket. Az Evernote csapata elnézést kért a felhasználóktól a kellemetlenség miatt.

Mostanában gyakoriak a nagy webes cégek ellen elkövetett támadások. Februárban az Apple néhány számítógépét törték fel, de nem találtak adatlopásra utaló nyomokat, és ebben a hónapban a Twitter is hekkerek áldozatává vált, negyedmillió felhasználó hozzáférése került veszélybe. Pár hete pedig a Facebook fedett fel egy kínai eredetű támadást, miután meghekkelték néhány alkalmazottjának a laptopját.

Rovatok