Index Vakbarát Hírportál

Megváltozik az Office 2013 licence

2013. március 7., csütörtök 11:46

Nagy felháborodást váltott ki a néhány hete kapható új Microsoft Office licencelési feltétele, az ugyanis nem tette lehetővé a programcsomag szabad átmozgatását egy másik számítógépre. Pontosabban akkor lehetett csak újra feltelepíteni az Office-t egy másik gépre, ha az előző gép a garanciális időszaka alatt romlott el, és a tulajdonos ezt be is tudta bizonyítani a Microsoftnak.

A felhasználók elsősorban azt nem értették, hogy miért egy számítógéphez kötik a szoftvert, és ehelyett miért nem magához a felhasználóhoz. A számítógép garanciája, mint alapfeltétel, szintén érthetetlen. Miért is ne vehetne valaki új Office csomagot egy 2-3 éves gépre, aminek már rég lejárt a garanciája? A Microsoft elfogadta az érveket, és a cégnél dolgozó Jevon Fark azt írta a blogjában, hogy módosítják a feltételeket. A változtatás értelmében az Office felhasználói áthelyezhetik a licencet, ha elromlik a pc-jük, vagy egyszerűen csak kapnak egy új gépet.

Természetesen nem lehet majd bármennyiszer áthelyezni az irodai programcsomagot – ez 90 napon belül egyszer tehető meg, kivéve a hardverhiba esetén.

Rovatok