Index Vakbarát Hírportál

SimCity az internet leggyűlöltebb városa

2013. március 7., csütörtök 13:25

?dv?z?l a SimCity - most ennyit látunk az év egyik legjobban várt játékából, a SimCityből, aminek elvileg csütörtök reggel óta futnia kellene. A játék kiadója, az éles eszű Electronic Arts úgy döntött, hogy a játék futtatását interneteléréshez köti, tehát a SimCity offline egyáltalán nem játszható. A várható terhelést azonban kissé alulbecsülték, úgyhogy most nagyon sok felhasználónak hiába van jól működő internetelérése, azzal sem tud játszani.

Az Electronic Arts le is állította néhány szerverét, amíg a stabilitási problémákra megoldást keresett. A cég szóvivője bocsánatot kért a fennakadásokért, és közölte, hogy dolgoznak a hibák elhárításán. A következő napokban több szervert beüzemelnek.

Azok a szerencsések, akik már be tudtak lépni a virtuális világba, gyorsan építik a városaikat. Az Electronic Arts szerint 24 óra alatt 38 millió ház és 7,5 millió kilométernyi út épült, 18 millió tűz keletkezett és 40 millió csőszakasz telt meg virtuális szennyvízzel.

Bízunk benne, hogy a szerverek hamarosan elérhetővé válnak, mert az Electronic Arts viszonylag sok pénzt, 12-23 ezer forintot kér a játékért, és ennek fényében jogosnak mondható a vevők felháborodása.

UPDATE: Az Electronic Arts hazai PR-osa szerint az üdvözlőüzenet magyar karakterei helyett megjelenő kérdőjelek ügye hamarosan elrendeződik, de az ezt megoldó javítócsomagnak kell egy kis idő, míg átcsorog a rendszeren.

Rovatok