Index Vakbarát Hírportál

Megszűnik a Google Reader

2013. március 14., csütörtök 09:41 | aznap frissítve

A Google Reader nem lesz elérhető július elsején, ez az üzenet fogadta a Google RSS-olvasójának a felhasználóit. A Google tavaszi nagytakarítás keretében szünteti meg az olvasót több más szolgáltatás mellett.

A hivatalos magyarázat szerint a Google Readernek volt néhány hűséges felhasználója, de számuk folyamatosan csökkent az évek alatt. A Google Readert fejlesztő csapatot a Google Plushoz irányítják.

A Google ezenkívül több szolgáltatást is megszüntet, például a Google Cloud Connect, Google Voice App for BlackBerry, megszűnik a Macre és a PC-re fejlesztett fotónézegető szolgáltatás, a Snapseed is.

Háborog az internet

A Google kommunikációjával ellentétben úgy tűnik, a valóságban rengetegen használták a Readert. A hűséges felhasználók a keepgooglereader.com oldalon petíciót indítottak, amelyet rövid idő alatt már több mint tízezren írtak alá.

Ezzel párhuzamosan a Fehér Ház petíciós oldalán is hasonló kérelmet nyújtottak be a felháborodott júzerek. Kérdéses, hogy egy ilyen ügy mennyire tartozik az Obama-adminisztrációra, mégha az évek alatt szinte internetes közművé is vált a cég webes rss-olvasója. Ennek megfelelően ezt a petíciót eddig mindössze 26-an írták alá.

A Twitter is felrobbant a hírre, a mikrobloggerek nem igazán értik, miért szűnik meg az egyik legjobb Google-termék, emellett megindult az alternatívák keresése. Beindult a mémgyár is: Hitler is gyorsan megtudta, hogy leáll a szolgáltatás.

Rovatok