Index Vakbarát Hírportál

Megszűnik az MSN, jönnek a vírusok

2013. március 20., szerda 17:30

A Microsoft nemrég jelentette be a népszerű csevegőprogram, az MSN Messenger megszűnését, amit a cég által pár éve milliárdos összegért felvásárolt online telefon, a Skype üzenetküldő modulja fog leváltani. A Kaspersky vírusirtó cég szakértői arra figyelmeztetnek, hogy a váltás körül mindenképpen kisebb káosz fog kialakulni, és már most érzékelhető, hogy online bűnözők halásznak a zavarosban, és fertőzik meg vírusokkal a kevésbé tájékozott felhasználókat.

A szolgáltatásnak még mindig nagyjából 100 millió felhasználója van világszerte (ennek nagyjából harmada Brazíliában, ahol valami miatt extrém népszerű a program). Őket célozzák a vírusterjesztők egy bevált trükkel: az MSN telepítőcsomagjának álcázott, valójában vírussal preparált letöltéssel, ami Google-keresésekben fizetett hirdetésként, szponzorált linkként ugrik fel a találati lista tetején. Ha valaki innen telepíti a programot, rögtön egy trójai vírussal fertőzi meg a gépét.

A Kasperksy mindenkinek azt ajánlja, hogy április 8 után (ekkor szűnik meg hivatalosan az MSN támogatása) semmiképpen ne töltsön le MSN-telepítőt, mivel az nagy valószínűséggel egy vírusgazda csomag lesz.

Rovatok