Index Vakbarát Hírportál

Atyaúristen, milyen lesz a Battlefield 4

2013. március 27., szerda 10:29

Az egyjátékos játékmódból vett, 17 perces videóval startolt el az a kampány, ami a lövöldözős játékok koronázatlan királyának tartott Battlefield-sorozat legújabb, elméletileg már idén ősszel megjelenő részét mutatta be a nagyközönségnek is.

A 17 perces videóból kiderül, hogy a Battlefield 4 nemcsak pörgős lesz, de elképesztően szép is. Arról egyelőre nem esett szó, hogy pontosan milyen erős PC kell majd a videón látható minőség akadásmentes futtatásához (és az sem egyértelmű, hogy a San Francisco-i játékfejlesztői konferencián, a Game Developers Conference nevű rendezvényen bemutatott játék valóban PC-n, vagy esetleg konzolon futott-e), de a szereplők arca, a robbanásokban megmozdított anyagmennyiség, a táj és az épületek kidolgozottsága, illetve a fény-árnyék hatások minősége egészen megdöbbentő.

A sorozat korábban főleg a többjátékos módra koncentrált, azonban mára a lövöldözős játékokban kötelező elemmé vált az egyjátékos kampány is. Az előző, szintén nagy sikereket elérő harmadik részhez hasonlóan a játékot kiadó Electronic Arts és a készítő DICE főleg úgy akarja ezt megoldani, hogy az akciófilmek legdurvább jeleneteit összegyúrva olyan helyzetekbe hozza a játékost, ahonnan csak már-már zavaró mennyiségű hősiességgel és rombolással lehet kikeveredni. A készítők állítólag most kifejezetten odafigyelnek arra, hogy az új rész küldetései az emberi és a hihető felé mozduljanak el, de ez a bemutatott videóból (talán szerencsére) egyáltalán nem derül ki.

Rovatok