Index Vakbarát Hírportál

Félmilliárd mobilt adna el idén a Samsung

2013. április 3., szerda 15:31

A Samsung igencsak nagyszabású tervvel indult neki az idei évnek, félmilliárd mobilt szeretnének eladni világszerte. Ebben a számban benne vannak a csúcsmobilok és a legolcsóbb alapkészülékek is.

Ha csak a készülékek számát nézzük (és a hasznot nem), a dél-koreai gyártó már régóta az első helyen áll a gyártók között, a Samsung tavaly taszította le a trónról az addigi piacvezető Nokiát. A Nokia 1998 óta uralta a világot, tavaly óta a Samsung a legnagyobb mobilgyártó.

A Samsung 2006-ban még harmadik volt a mobiliparban, harmadakkora, mint a Nokia. Első igazán sikeres mobilja a Galaxy S volt, ebből több mint tízmilliót adtak el. A sikert meglovagolva olcsóbb Galaxy mobilokat is kezdtek gyártani, és ezekkel az egész piacot beteríteni. A Galaxy S után az S2 és S3 is óriási siker volt, a néhány hete bemutatott S4-et pedig már olyan felhajtás övezte és olyan várakozás előzte meg, mint egy iPhone-t.

A Samsung tavaly is nagyot nőtt, éves szinten 396,5 millió mobilt adtak el, ez egyelőre még csak becsült adat, mert a cég még nem tette közzé éves jelentését. A cégnél az S4-ben bíznak és abban, hogy a beszállítók tudják majd követni az igényeket.

Rovatok